01.07.2019 | 14:12
Пияният шеф на столичната Шесто РПУ е получил инфаркт
Петър Василев не знаел, че е отстранен от работа заради алкохолното си изстъпление

„В болница съм, имам прекаран инфаркт и състоянието ми се влоши след тази история“. Това заявил заловеният да шофира след употреба на алкохол шеф на Шесто полицейско управление на полицията в София Петър Василев.

Заради отказа му да се подложи на тест с дрегера, катаджиите свалиха номерата на неговата кола и отнеха шофьорската му книжка. Инцидентът се разигра късно в петък, а преди това Василев се скара с персонала на „Макдоналдс“ в столичния квартал „Лозенец“ и повиканите охранители от СОТ. Според разказите на очевидци полицейският шеф се вбесил, че не може да ползва тоалетната на заведението и се облекчил в близките храсти.   Вътрешният министър Младен Маринов разпореди часове след скандала Василев да бъде отстранен. Макар да имал добри впечатления от работата му, ръководството на МВР не можело да толерира подобни прояви.

„Не съм разбрал, че съм отстранен, лекувам се в момента“, заяви Петър Василев. „Върви вътрешна проверка по случая. Когато приключи, ще мога да коментирам повече“, каза още той. Негови колеги от Шесто РУ коментирали, че шефът им е добър професионалист, но нелепо се е забъркал в тази ситуация.

Според източници от Пътна полиция Василев е опитал да подмени часа на талона, с който е трябвало да отиде и даде кръв за изследване. Случаят е докладван и в прокуратурата, която трябва да прецени дали има данни за хулиганство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране