02.07.2020 | 12:20
Пламен Бобоков е чатил и с Prezident – Rumen Radev
Прокуратурата с поредна доза есемеси. Сега е намесен и президентът на Либерия

Специализираната прокуратура оповести данни за чат между П. Б. (без никакво съмнение – бизнесменът Пламен Бобоков) и контакт в неговия телефон, записан като PRezident – Rumen Radev. В публикуваното съобщение се говори за посредничество за евентуална среща с президента на Либерия Джордж Уеа. Дали става въпрос за президента Румен Радев – от обвинението не казват еднозначно. Само камекват, че става въпрос за лице с „имунитет“. Изтрити са и отговорите от Radev до П. Б. В снимките мимоходом се появява и Desi Radeva – с намек за комуникация и с нея.

Това се случва на фона на публикуваните тази сутрин от самия Бобоков есемеси с лице, именувано в телефона му като B.Borisov.

Ето какво съобщи прокуратурата:

„Във връзка с множеството запитвания от медии, високият обществен интерес и с цел представяне на обективната истина, Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет, от една страна, и обвиняемия П.Б. – от друга.

Комуникацията се публикува с разрешение на наблюдаващите прокурори съгласно чл. 198 от НПК. Същата се съдържа в експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident – Rumen Radev съобщение с текст: „Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!…… Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!“

Горното се публикувало и „с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на националната телевизия“ – заявяват от обвинението, като не се разбира какво наричат неверни твърдения.

Пламен Бобоков e обвиняем заедно с брат си Атанас за участие в организирана престъпна група по разследването за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина. Разговорите на Бобоков с различни хора, сред които президентският секретар Пламен Узунов и посланикът на България в Алжир Румен Петров, бяха разпространени от прокуратурата с уточнението, че се води разследване за търговия с влияние. По това разследване обаче до момента няма нито един обвинен.

В разпространените до момента от прокуратурата разговори на Бобоков става дума за няколко казуса: обсъждане с Узунов на искано от затворник помилване, коментиране с Узунов и дипломат на арестувания либийски танкер „БАДР“. Има и още няколко разговора с Узунов – за консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия, за искане на руски гражданин за гражданство, за криминална регистрация на либийски гражданин и проверка на номерата на луксозни автомобили, за решението на ВАС за либийския танкер.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране