04.08.2019 | 10:46
Пламен Георгиев: Има заплахи за живота ми отпреди „Апартаментгейт”
Тормоз върху семейството му в последните месеци бил причина за оставката му

Имам охрана от повече от пет месеца, защото имаше анонимни заплахи за живота ми, каза в ефира на „Събуди се” бившият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Той твърди, че заплахите са още преди скандала „Апартаментгейт” и са били оценени като много сериозни от компетентните органи. По случая се води досъдебно производство.

В първото си телевизионно интервю, което дава след оттеглянето си от поста, Георгиев бе категоричен, че не заплахите са причината да подаде оставка. Като основна такава той посочи „уникалния тормоз”, на който било подложено семейството му в последните месеци.

„Проверките на НАП много сериозни. Анализираха се разходите ми във всеки един ден за последните шест години. Изчаках да приключи ревизията, за да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората. Но все пак, след целия този скандал, не можех да продължа да бъда председател на комисията”, каза Георгиев.

Loading...

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Щом не злоупотребаваш, лъжеш и крадеш;Можеш да бъдеш на поста си. Някои от крадците не се спират пред нищо понеже и дръгите държавни органи не работят. Щом като има несъотгветствие в доходите НАП затвраря бизнеса и или извземва или разпородава имуществото и доходите които са незаконни и за които не е платено данък.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране