01.10.2019 | 11:59
Пламен Георгиев подаде оставка от спецпрокуратурата
Антикорупционната комисия продължава да няма титулярен началник

Бившият шеф не антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е депозирал във Висшия съдебен съвет тази сутрин оставката си като прокурор в Специализираната прокуратура. Това съобщи за „Сега“ говорителят на прокурорската колегия на ВСС Даниела Машева.

По всяка вероятност оставката му ще бъде гласувана утре от прокурорската колегия, като точката в дневния ред ще бъде предложена по време на заседанието. До момента Георгиев беше в неплатен отпуск, след като в началото на август ВСС се събра извънредно, за да го възстанови на работа като прокурор в спецпрокуратурата.

Бившият шеф на КПКОНПИ беше назначен от правителството за консул във Валенсия, но поста е несъвместим с длъжността „прокурор“ затова е необходимо да бъде освободен преди да замине за чужбина. Последният месец Пламен Георгиев се обучаваше в дипломатическия институт към Министерството на външните работи.

Настоящото развитие идва малко повече от седмица, след като „Сега“ писа, че Пламен Георгиев не е поискал да бъде освободен като прокурор, въпреки че Министерският съвет го назначи за консул. Междувременно антикорупционната комисия продължава да няма титулярен началник и се ръководи от зам.-шефа ѝ Антон Славчев – друго име, станало популярно с евтиния си апартамент и голямата си тераса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране