01.08.2019 | 12:35
Пламен Георгиев се връща в прокуратурата, ще съди общината
Той се похвали, че е изчистил името си и отново обвини определени медии и олигарси в атака срещу него и КПКОНПИ

Вече бившият шеф на КПКОНПИ е подал заявление до ВСС да бъде възстановен на длъжност прокурор в Специализираната прокуратура. Това става ясно от съобщение на Висшия съдебен съвет. В понеделник ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС с единствена точка именно молбата на Георгиев.

Още вчера, след като оставката му бе гласувана от НС, Пламен Георгиев обяви, че смята да се върне на работа като прокурор. Заяви още, че смята да съди общината заради скандала с терасата му от 186 кв. метра, за която бе проверяван от НАП. Георгиев не бе декларирал терасата, въпреки е тя е вписана в нотариалния акт на имота.

Заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството. Георгиев пък се похвали, че е изчистил името си и отново обвини определени медии и олигарси в атака срещу него и КПКОНПИ.
Пред БиТиВи тази сутрин той разясни, че смята да съди общината за това, че е допуснала навесите над терасата му, които са направени още преди той да е собственик на имота.

Първоначалната проверка на община Слатина завърши със становището, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни. Шефът на столичния строителен надзор Влади Калинов реши да обезсили това становище и се раздели с поста си. Тогава Калинов се позова на декларация на бившия собственик, в която пише, че е строил тези навеси, преди да бъде издаден Акт 16 на сградата.

Георгиев обмисля да съди общината заради това, че през 2012 г., преди да купи апартамента, е било установено незаконно строителство и нищо не е направено. Юристи обаче отбелязват, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, така че ако Георгиев е купил имота с незаконно строителство, то той трябва да понесе последствията от това. До месец се очаква да е готова новата проверка на инспекторите от „Слатина”, която ще бъде окончателна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране