01.08.2019 | 0:01
Пламен Георгиев си тръгва заради номинацията на Иван Гешев?
Двамата имали сериозни разногласия

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е искал да сe оттегли още преди месец, но премиерът Бойко Борисов не е бил съгласен. След номинацията на Иван Гешев за главен прокурор обаче Георгиев е взел категорично решение да напусне, защото двамата имали сериозни противоречия. Това твърди „Капитал“ в информацията си за днешната оставка на председателя на „Антикорупция“.

Самият Георгиев излезе в отпуск още в началото на скандала „Апартаментгейт“ и то след изказване на премиера Борисов, че всички, замесени трябва да напуснат или поне да си вземат отпуск. Припомняме, че терасата на Пламен Георгиев бе също част от сагата с имотите на властта. Очаквано, всички проверки на КПКОНПИ и НАП оневиниха представителите на властта, всичко е законно, макар и неморално.
Парламентът прие оставката на Георгиев, а той обясни пред журналистите, че е станал жертва на медийна истерия и че комисията е била подложена на натиск.

Сам взех решението. Не съм говорил с Бойко Борисов. Станах жертва на медийна истерия, която се отрази много тежко и на семейството ми. Имах и заплахи за живота, оплака се вече бившият шеф на КПКОНПИ.
По думите му той бил подложен на „жесток натиск от олигарсите“, на които антикорупционната комисия блокирала имущество и сметки. На въпрос защо точно в последния работен ден на парламента е решил да подаде оставка той отговори, че е изчакал да приключи проверката на Националната агенция за приходите. Искал да изчисти името си, а заключението на НАП показала, че е „кристално чист“ по отношение на доходите си.

Георгиев смята да се върне на работа в прокуратурата, където мястото му се пази. Отказа да коментира номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, като каза само, че го „познава като професионалист“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране