01.07.2024 | 11:05
Планът на Посолството да плени БПЦ се провали
Борисов и Пеевски в паника. Задава ли се разкол

За всички ни е повече от очевидно, че вчерашният избор на български Патриарх не протече според плана на западните служби, чиито откровени и неприкрити агенти за влияние са тукашните наместници в лицето на политици, които оказаха безпрецедентен натиск върху Българската православна църква да избере “правилния” според тях човек начело.

Видимо всичко беше подготвено за очаквания избор на Григорий, но не би! Доведоха фанариота Вартоломей с голяма свита, кабеларките на Посолството спретнаха студиата и заделиха телевизионно време, за да излъчват “на живо” интронизацията на Патриарх, който трябваше да заклейми Русия и да върне църквата ни в лоното на Вселенската Патриаршия.

Борисов по предварително подготвен сценарий се срещна с Вартоломей и онзи го потрупа с дарове и след голямото лигавене явно планираха да отидат заедно на интронизацията на Григорий и да обявят триумфално победата пред затаилата дъх евроатлантическа “общност”. В крайна сметка обаче всичко рухна с гръм и трясък – Църквата ни устоя, а Бойко и Пеевски останаха в ступор, както и всичките предварително подготвени анализатори, които трябваше енергично и ентусиазирано да аплодират “техния” Патриарх.

След като активното мероприятие се провали и Българската църква не бе хвърлена в краката на Вселенската патриаршия, оглавявана от англосаксонския агент Вартоломей, Борисов и Пеевски изобщо не отидоха на церемонията по интронизацията на Даниил за патриарх български. Най-вероятно и от посолството са бесни, защото Борисов и Пеевски не успяха да изпълнят поетия ангажимент и орезилиха Вартоломей, който се принуди да поздрави “неправилния” патриарх. Това е причината за гробната тишина от страна на евроатлантическите партии, чийто авангард са ГЕРБ и ДПС. Никой от тях все още не е излязъл да поздрави официално новия български духовен водач в лицето на Даниил.

Борисов смотолеви нещо по въпроса тази сутрин и до там.

И подозирам, че няма и да го направят. Напротив! Ще започне кампания за очернянето на Даниил, за когото вече са спуснати опорките, че е агент на Путин и няма да признае разколника Епифаний и оглавяваната от него бутафорна Украинска православна църква и респективно няма да се стигне до така желаното скъсване на БПЦ с Руската, каквато беше и крайната цел на Вартоломей и водещите му офицери.

Към днешна дата политическите, икономическите и в голяма степен културните отношения между България и Русия са на практика замразени и се намират в критично ниска точка и единственото, което остана, е прекъсването на духовната връзка, чийто мост са двете православни църкви. Тук обаче политическата агентура удари на камък. Не се получи и заради този провал ще има набиване на канчетата в посолствата и по линия на съответните водещи западни служби. Именно от това най-много се страхуват Пеевски и Борисов – да не бъде оттеглено доверието от страна на западните куратори от тях, защото те напрактика дерибействат в България именно с тези протекции.

Трябва да се има предвид, че тези хора са готови на всякакви низости спрямо българската държава и народа ни в името на собственото си политическо оцеляване. Без колебание биха обявили Родината ни за халифат, ако това бъде поискано от когото и от където трябва. Доказват го всеки ден и с всяка своя публична изява. Всяко тяхно действия е свързано с потвърждаването на колониалния статут на България и трагедията е, че това видимо не предизвиква особена тревога в приспаното ни общество, което започна да свиква с хамута, който му надянаха въпросните пишманевропейци и демократи.

Абсолютно съм убеден, че срещу Патриарх Даниил и Църквата като цяло ще се излее цялата соросоидна помия и в крайна сметка ще бъде направен опит за разкол. Някои от най-верните брокери на Борисов, като т.нар. “отец” Никанор, вече дадоха заявка за това, хвърляйки расото и напускайки лоното на БПЦ, като обявиха Вартоломей за свой Патриарх. Същото се отнася и за Киприян, който отказа да изпълни дълга си на говорител на Църквата да обяви Даниил за Патриарх български.

Започва най-голямото ни падение като нация. Компрадорската клика, която е превзела държавата ни, започва война и срещу вярата ни, срещу Бог. Това е последният стадий на повсеместната деградация, дехуманизация и духовен срив. Сега е време българският народ да се разграничи от прогнилата политическа утайка и да подкрепи своя духовен водач в лицето на Даниил – патриарх БЪЛГАРСКИ.

Предстои днес да разберем кои партии и политици ще се позиционират на страната на фанариотите и кои ще признаят Даниил за ДОСТОЕН. По делата им ще ги познаете!

Страхил Ангелов, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране