10.01.2021 | 1:09
Плажът пред лятната резиденция на Доган се засява с райграс
Някой се опитва да докаже, че пред морските сараи плаж няма

Плажът пред лятната резиденция на Ахмед Доган се засява с райграс.  За това алармира общинският съветник от „Демократична България“ в Бургас  Димитър Найденов. По думите му причината е, че  някой се опитва да докаже, че пред сараите плаж няма.

По наше искане беше стартирана процедура в Министерството на туризма за нанасяне на плажа в специализираните кадастрални карти.  С изненада научаваме вчера, че срещу тази заповед, която е издадена от Агенцията по кадастър в законноустановения срок, е подадена жалба от фирмата „Стрейтлайн”, приближена до Ахмед Доган, срещу вписването на плажа пред летните сараи като такъв. Сред мотивите в тази жалба е написано, че този плаж не е плаж, а  “е естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”. Аз такова нещо не виждам, но за сметка на това при посещението ми тук днес откривам, че някой доста старателно е засял с райграс , който частично се е хванал. Очаквам след няколко месеца да намерим  и борова гора”, коментира Найденов.

Той призовава институциите да действат по-адекватно и съдът да отсъди в полза на гражданския интерес.

Припомняме, че видеокадри от 2016 г. ясно показват, че край Росенец има пясъчна ивица, макар към днешна дата плажът там да е засипан с камъни.

Общинският съветник коментира още, че предстои Административният съд в Бургас да реши дали и кога да разгледа жалбата. До приключването на случая плажът няма как да бъде отразен като такъв.

Наскоро пък собственикът на летния сарай на Доган – фирмата “Хермес солар” заедно със “Стрейтлайн” атакуваха без успех пред съда и решението на Общинския съвет в Бургас, с което превърнатата в частна улица до резиденцията отново стана общинска, така че гражданите да имат свободен достъп до морския бряг. Определението, с което жалбата им бе оставена без разглеждане като неоснователна. Сега по този случай предстои произнасяне на Върховния административен съд.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране