01.12.2020 | 13:10
Плевнелиев: Радев е кръгла нула!
По поръчка президентът на ГЕРБ плюе по държавния глава, сравни го и с Ленин
Не искам да говоря с Румен Радев, защото се вбесявам. Той тотално обезсмисли президентската институция. Нищо, кръгла нула, няма доверие, плюене на държавата денонощно и вече нямам надежда, че нещо ще се промени. Нека да питате, медиите, какво нещо е свършил за 4 години? По време на пандемия той не си мръдна пръста. Разбирам защо не дава решения – защото няма екип! Той направи комунистическо изказване пред протестиращите като Ленин и ходи по партийни събирания.

Това коментира президентът в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев в ефира на БНР.

Като недостатък той посочи все още липсващата у нас електронна здравна карта. „Вторият признак, че здравната система е дълбоко нереформирана – имаме достатъчно лекари, болници и пари, има сериозно модернизиране на системата. Необходима е организационна реформа“.

„През лятото имаше голямо отпускане. Сега сме във втори етап на пандемията. Влязохме неподготвени. Най-жалкото е, че има хора, които не могат да получат болнична помощ. Наяве излизат всички проблеми. Например, как функционира Спешна помощ, защото лекарите не знаят какво му е правено преди това на даден човек. Спешната помощ в Румъния работи на европейско ниво. Имаше страшно много хора, които не получаваха нужната помощ. Има предостатъчно болници, лекари, дават се много пари. Организационно е нужна дълбока реформа“. Това заяви Росен Плевнелиев пред БНР.

„Много може да спорим за мерките, които се взимат за спасяване на бизнеса. Когато е трудно и тежко, държавата е на ход. Около 40% от българите нямат резерви и живеят от месец за месец. Държавата трябва да развърже кесията, няма друг начин. Мярката 60/40 не беше достатъчна. Европейската комисия ни дава право. Колкото повече милиарди имаме, толкова по-добре. Предполагам, че през декември правителството ще развърже още кесията. Правителството има отговорна политика по отношение на лихвите. Преди това бяха по 7-8%. Втората вълна е по-тежка от първата и бизнесът влиза без „сланинка“. Затова трябва да има разговор с банките от страна на държавата“, категоричен е Росен Плевнелиев.

Loading...

2 коментара

  1. Тони каза:

    Абсолютна шматка! Този плаши пу–к вместо да се скрие и да не се показва, излязъл да ръси мозък. По време на мандата му беше подлога на Бойчо, а след това се втурна да демонстрира на всички крайната си некомпетентност по всички въпроси. да ходи при деса Златотърсачката и да и готви и сменя памперси. За това става!

  2. Алекс каза:

    Този палячо е най големия срам за България.Нека да каже какво е направил той за своя мандат. Пълен б… к, сравним само с Б. Б.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране