24.06.2019 | 0:01
Плужек бе обвинен за жп хаос в Япония
Животинчето предизвикало късо съединение

Плужек бе обвинен за хаоса с железопътното движение в Япония на 30 май, съобщи жп операторът „Киушу рейлуей къмпъни“, предадоха световните агенции през уикенда.

Тогава заради спиране на електрозахранването на няколко жп лиини, обслужващи Южна Япония,, се наложи да бъдат спрени 26 влакови композиции, а други се движеха с голямо закъснени, причинявайки хаос в страната,  известна с точността и организацията на своята транспортна система. Засегнати от проблема бяха 12 хиляди пътника.

Седмици по-късно е била открита причината за срива на електрозахранването. Виновник се оказал плужек, който пропълзял в електрическа кутия близо до релсите, предизвиквайки късо съединение.

„Дълго търсихме устройството, предизвикало прекъсването на електричеството. Накрая го открихме и в него намерихме умрял гол охлюв!“, обяви говорителят на компанията.

„Често имаме проблеми с елени, блъснати от влакове, но не и с плужеци, досега“, каза той. По неговите думи досега са се случвали инциденти със сърни, блъснати от мотриси, но никога и с плужеци.

ЖП операторът каза, че вече са проверени подобни устройства в региона и в тях не са открити плужеци.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране