03.03.2015 | 1:03
По време на убийството на Немцов камерите били изключени
Това засили съмненията, че властта в Русия е замесена в престъплението

Съмненията, че властта в Русия е замесена в убийството на опозиционера Борис Немцов се засилиха от публикации в руската преса. Камерите за сигурност в района на престъплението са били изключени в часа на стрелбата. Първо интервю даде и очевидката на разстрела – украинската приятелка на Немцов.

Според руски медии камерите са били изключени “за техническа поддръжка”. Затова единственият наличен запис е с лошо качество и сниман отдалече. И днес руското правителство се закани да разкрие престъплението. Сергей Лавров обеща разследване с цялата тежест на закона.

“Опитът да се използва това гнусно престъпление за политически цели е жалък. Извършителите ще си получат заслуженото. Президентът Путин лично даде заповеди на службите и следи изпълнението им”, заяви Лавров.

Междувременно, освен в Москва, протести срещу президента Владимир Путин и в памет на Немцов се проведоха и в други градове. В Санкт Петербург и Екатеринбург се събраха хиляди демонстранти. Те обаче не вярват, че убийството ще бъде разследвано. По телевизията се появи и приятелката на Борис Немцов.

“Три дни ме разкарват в полицейски коли с охранители. Продължават да ме разпитват, без да ми кажат защо. Искам да знам кога ще съм свободна да си отида у дома и защо ме задържат”, заяви Ана Дурицкая. Украинската манекенка беше с Немцов по време на стрелбата, но твърди, че не е видяла лицата на убийците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране