20.02.2019 | 0:01
Почина Карл Лагерфелд
Германският дизайнер, който беше творчески директор на Chanel и Fendi и имаше собствена марка

Суперзвездата в света на модата – дизайнерът Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж тази сутрин, предават френски медии, цитирани от Би Би Си.

Германският дизайнер, който беше творчески директор на Chanel и Fendi и имаше собствена марка, бе една от най-уважаваните личности в индустрията. Той работи до смъртта си.

От няколко седмици Лагерферлд не се чувствал добре и пропуснал няколко модни ревюта. Вчера бил приет по спешност в болница, пише сп. Paris Match.

Говорител на „Шанел“ все още не е коментирал информацията. Потвърдил я е източник, близък до компанията.

Карл Лагерфелд е роден е под името Карл Ото Лагерфелд на 10 септември 1933 г. в Хамбург в заможно семейство. Родителите му Ото и Елизабет Лагелфелд произвеждали консервирано мляко. Емигрира в Париж като тийнейджър и става асистент дизайнер за Пиер Балмен, работи в италианската Fendi и Chloe през 60-те години на миналия век. Той започва дългата си кариера в Chanel през 1983 г. Следващата година представя собствената си марка.

Тъмните костюми, тъмните очила и косата, вързана на опашка – така почитателите му ще запомнят Лагерфелд. А за външния си вид дизайнерът, а също и карикатурист, казваше: „Аз съм като карикатура на себе си и харесвам това“.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране