30.06.2020 | 1:18
Почина Спаска Митрова – майката от Македония, която лежа в затвора, защото е българка
Тя е боледувала от рак дълги години

В Северна Македония е починала Спаска Митрова, която години наред се бори за правата на детето си. Българката е боледувала от рак продължително време.

„С дълбоко прискърбие научих за трагичната кончина на г-жа Спаска Митрова. Тя бе пример на любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск не се отказа от себе си и своя род. Позволете ми от името на Министерство на външните работи на Република България и от свое име, да поднеса нашите най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството и на близките на г-жа Митрова. Знам, че нищо не може да компенсира толкова ранната загуба на човешки живот, но Ви уверявам, че България ще продължи отдадено да защитава правата на гражданите с българско самосъзнание в Република Северна Македония“, заяви днес външният министър Екатерина Захариева.

Спаска Митрова е родена на 13 юли 1983 г. в Гевгели. Завършила е английска филология в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Работи като преподавател по английски в Гевгели.

През лятото на 2009 г. Митрова беше задържана от македонските власти и излежа присъда от три месеца затвор заради битов спор с бившия й съпруг – сърбина Воислав Савич.

Спаска Митрова води дълги години съдебни битки и в Македония, и в Страсбург, за да си върне детето.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране