10.02.2015 | 8:21
Подслушвани са не протестиращи, а полицаи предатели
Издайниците били следени по сигнал при съвместна операция на МВР и ДАНС

Разработка „Червеи“ имаше, но тя не беше срещу протестиращите граждани, а срещу полицаи предатели. Това съобщил за „Труд“ източник от специалните служби.

Издайниците били следени по сигнал при съвместна операция на МВР и ДАНС.  По оперативни данни няколко продажни полицаи давали достъп на „външни хора“ до секретната информационна система на вътрешното ведомство.В процеса на проверката агенти по сигурността поискали разрешение „за контрол на мрежите в продължение на 300 дни“. Получили го от съдия по реда на Закона за специалните разузнавателни средства.„Подслушване и външно наблюдение не е имало спрямо никого, поясни нашият източник. – За да установим нелоялните служители на МВР, ни беше нужен само контрол на достъпа до трафика в мрежите на доставчици на интернет и телекомуникационни услуги. С него може да се проследи от кои компютри и телефони се прави корупционната услуга“, цитира „Труд“ източника си от тайните служби.Миналата седмица председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС ген. Атанас Атанасов (РБ) обяви, че са подслушвани и следени участници в протестите срещу „кабинета Орешарски“. Разработката се казва „Червеи“. След това министър Вучков потвърди, че срещу протестиращите е имало „мероприятия“ от МВР.

Премиерът Бойко Борисов вчера каза, че изводите от докладите на МВР за разработката „Червеи“ са много притеснителни. Всички спецслужби са отрекли пред премиера незаконно подслушване на протестиращи.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е категоричен, че няма данни да са подслушвани протестиращи.

Мога да съобщя, че протестиращи в сегашния вид на разработката, която е правена, не са подслушвани, каза в крайна сметка Борисов.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред журналисти, че т.нар. разработка „Червеи“ е тема на прокуратурата далеч преди да получи медийно огласяване. Подробности обаче щяло да има след като приключи разследването.

1 коментар

  1. Самсулев каза:

    Какво ще каже разградският Танас, след тази достоверна информация? Има ли съд за „демократи“ които внасят смут и напрежение,в и без това напрегнатата обстановка в държавата ни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране