22.04.2015 | 7:43
Полиграф уличи Герман Костин за убийството на Анна и Никита
Пращат руснака на втори разпит в Бургас
Руснакът Герман Костин се е издънил на детектора на лъжата по време на разпита си за двойното убийство на Анна Леонтиева и 5-годишния й син Никита, разкриха източници от МВР.
Резултатите от него обаче не се считат за доказателство в съда и по тази причина 51-годишния мъж все още е в разследването в качеството си на свидетел. Той има призовка и за полицията в Бургас, където също е образувано дело за екзекуцията на Анна Леонтиева. Останки от трупа на 35-годишната жена бяха открити край Приморско, а на малкия Никита-в куфар в реката край с. Долни Пасарел. Затова и се водят две разследвания, обясниха криминалисти пред „Монитор“.
Родните спецслужби няколко пъти търсили Костин за разпит като свидетел, но тъй като не го открили, го обявили за издирване с принудително довеждане, издадоха разследващи. Преди няколко дни те получили сигнал от партньорска служба, че се очаква Герман Костин да кацне у нас с полет от Турция в петък. Няколко човека незабавно се изстреляли на летището, за да посрещнат руснака.
Разпитът на Костин започнал в събота на обяд и продължил до неделя през нощта. Чужденецът пристигнал в СДВР с адвокатка и по собствено желание се качил на полиграфа. През цялото време твърдял, че е невинен и за последно видял Анна Леонтиева с някакъв Паша. Същата теза поддържаше и пред bTV, като дори описа един път, че този мъж бил кавказец, а преди ден – че е арабин. Руснакът заявил пред ченгетата, че телефона на Анна бил активен буквално допреди 3-4 дни. Имал дори натрупана сметка от 160 лв. В хода на разследването се оказало, че картата е на името на Костин, а той извадил дубликат.
Пред bTV 51-годишния мъж намеси в криминалния случай и бащата на Никита- Вадим Плотников, който е шеф на онкодиспансера в Перм и бивш министър на здравеопазването в областта. По думите му разрив в отношенията между Анна и бившия й съпруг настъпил след като тя го оскърбила, а проблемите им произтичали от 20-годишната разлика в годините. „Намесени са и много големи пари”, твърди още Костин. Той отново повтори, че връзката му с Леонтиева била покрай лекари за момченцето, което имало изкривяване на ходилата и се изненада защо видния педиатър Плотников не е взел мерки още навремето. „Бащата на Никита няма нищо общо с убийствата. Интересно защо го намесват, както и мистериозния Паша. Тепърва ще се установява. Очакваме и той да кацне у нас скоро”, коментираха разследващи.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране