30.03.2015 | 20:54
Полицията издирва кавказец за смъртта на детето в куфар и майката
Момченцето е убито двайсетина дни след майка му

МВР разпространи снимките на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, чиито убийства се разследват. Момченцето беше открито в куфар край ВЕЦ “Пасарел” на 20 март, а разчленена жена, за която се смята, че е майката на детето, е намерена на 3 март в гора край Приморско.

Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър, казаха запознати с разследването. Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България. Той обаче не е Герман, собственикът на апартаментите в Приморско и София, а друг, казаха криминалистите. С какво се е занимавала жената в Кипър, не е ясно.

Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето, обясни близък до разследването. Първата експертиза обаче не показала това 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.

“Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван”, обясни криминалист. Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените.
Във връзка с двойното убийство на майка и син полицията издирва мъж от кавказки произход. Официално обаче не е съобщено името му.

Предполага се, че е напуснал страната и е заминал за Кипър. “Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето”, каза криминалист.

Момченцето е убито двайсетина дни след майка му. Криминалстите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. “Витоша”. Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък.

По случая за сведение се издирват 51-годишният бизнесмен Герман Костин и съпругата му Весела Вачева. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им “ГеоЛайн Инвестмънтс”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране