25.11.2019 | 1:18
Полицията откри документни престъпления в БФС
До месец резултатите от проверката на МВР ще бъдат внесени в прокуратурата

Има данни за документни престъпления в БФС въпреки становището на футболния съюз, че всичко при тях е изрядно и въпреки приключилата проверка на спортното министерство, която не е открила нарушения при изразходването на средства по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол.

От изявление на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) гл. комисар Христо Терзийски обаче стана ясно, че има проблеми. Той обясни пред bTV, че от юни тече проверка на Икономическа полиция относно оползотворяването на държавните средства по въпросната програма. Към това се прибавя и акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата по отношение на футболните съдии, където има подозрения за съществуване на организирана престъпна група.

„Към настоящия момент, в хода на проверката, имаме данни за извършени документни престъпления, но не мога да дам конкретика“, съобщи гл. комисар Терзийски. Той все пак потвърди, че една от линиите, по които се работи, е фирма „Космос Кидс 2013“, която печели конкурс за доставка на екипировка като част от Програмата за развитие на детско-юношеския футбол. По този въпрос вече бе оповестено, че един от договорите е подписан от Мария Хакимзада, но тя отрече да е подписвала каквото и да е. Сега става ясно, че именно „Космос Кидс 2013“ е прехвърлена на клошар.

„Снели сме му обяснения, лицето е безработно. Става въпрос за 50-годишен гражданин, който живее като бездомник“, поясни директорът на ГДНП.

До един месец всички събрани материали ще бъдат предадени от МВР на прокуратурата, като оттам ще преценят дали ще се стигне до образуване на досъдебно производство.

Преди шефът на Главна дирекция „Национална полиция“ да направи това изявление, от БФС категорично отрекоха разкритията на bTV и дори ги окачествиха като „явни опити за манипулиране на общественото мнение посредством услужлив монтаж и тенденциозни внушения“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране