28.06.2020 | 15:12
Полицията разкри зверско убийство в Димитровград
Пиян преби до смърт хазяйката си с водопроводен ключ, спорили за наема
Снимката е илюстративна

Зверско убийство на 62-годишна жена беше разкрито за часове от криминалистите в Димитровград. Задържан е наемателят на партера в къщата на убитата, който е признал, че е бил пиян и е пребил до смърт хазяйката си с водопроводен ключ.

Самият убиец се обадил в полицията в петък, за да съобщи, че е открил мъртва собственичката на имота.

На място са пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от Димитровград.

Те открили множество кръвонасядания в областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак при огледа на зверски пребитата. Трупът на жената бил откаран за аутопсия.

Жертвата била собственичка на къщата и живеела на втория етаж. Приземния етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. Вечерта на 26 юни 2020 г., двамата се скарали заради забавени плащания на наема.

Квартирантът, който бил обилно почерпен и под въздействието на алкохол нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато жената изпаднала в безсъзнание, той се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние.

Криминалистите открили водопроводния разтегателен ключ, с който е той пребил хазяйката си.

Заподозреният в убийство П.П. е тестван с дрегер, който открил 1,5 промила алкохол в издишания въздух.

Обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Той е направил самопризнания. Прокуратурата ще иска да бъде оставен за постоянно в ареста.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране