09.04.2019 | 11:18
Полицията ще осигури достъп до терасата на Пламен Георгиев
Никой от съсобствениците в сградата няма достъп до терасата на покрива на блока, за която се влиза през апартамента на шефа на КПКОНПИ

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви преди „Нова телевизия“, че полицията ще окаже съдействие на инспекторите на столичния район „Слатина“, които трябва да направят проверка на терасата на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Вчера се разбра, че от общината са имали информация още от 2012 година, че на терасата от 186 кв.м е имало постройки без нужните документи, но проверката не е била допусната от предишния собственик.

„Ако поискат от нас съдействие, ще им помогнем. Ако законово им се пречи, а им се налага да влязат за проверка в сградата, тогава МВР може да се намеси“, уточни Маринов. Кметът на район „Слатина“ Наталия Стоянова уточни вчера, че се надява Пламен Георгиев да не постъпи като предишния собственик и да осигури достъп за проверката. В петък съсед на шефа на антикорупционната комисия, пожелал анонимност, заяви пред Би Ти Ви, че никой от съсобствениците в сградата няма достъп до терасата на покрива на блока, за която се влиза през апартамента на Георгиев.

Младен Маринов каза още, че към момента няма задържан за отправените заплахи срещу Пламен Георгиев, заради които той е с охрана от миналата седмица. „Не мога да разкрия класифицирана информация от кого са заплахите. Когато обаче един човек изпълнява такава длъжност, би следвало държавата да му гарантира сигурността. Този човек, независимо кой е, заслужава държавата да го охранява“, заяви Маринов и добави, че само главният прокурор има правомощия да провери Георгиев.

Пламен Георгиев е в отпуск по предложение на премиера Бойко Борисов, докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки. Преди дни пред журналисти той отказа да отговори на многократно зададения му въпрос колко души ползват терасата. В последните седмици Георгиев е поредната фигура от властта, за която има разкрития от сайта „Свободна Европа“, „Антикорупционния фонд“ и сайта „Бивол“ са имотни сделки на цени под средните за пазара и разминаването между цената на сделката за апартамента и данъчната му оценка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране