03.12.2019 | 23:36
Полицията запечатва всеки ден централата на БФС
Лечков не искал ново ръководство да обира успеха при класиране на националите за Евро 2020

Проверките на МВР в офисите на БФС продължават и даже всяка вечер централата на базата в „Бояна“ се запечатва от полицията до следващия ден. Това разкри членът на Изпълкома на футболния съюз Камен Костадинов. В момента тече разследване по подозрение за отклоняване на държавни средства, отпуснати за екипировка и лагери на детско-юношески отбори. Отделно специализираната прокуратура се занимава със Съдийската комисия, чийто доскорошен председател Йордан Сталев дори подаде оставка след началото на акцията.

„Има полиция в офисите на БФС. В 17:00 часа запечатват сградата всеки ден. По време на Изпълкома миналата седмица в 16:45 часа Михаил Касабов каза, че съвсем скоро (б.р. – полицията) ще влезе отново в офисите и да приключим. Всеки ден разследващи гледат каквото е необходимо. Сигурен съм, че ще бъдат обективни и ще е в полза на БФС. Не смятам, че някой е злоупотребил, имам доверие в колегите си. За първи път от 20 години се дават толкова средства за екипировки. Би било жалко, ако някой е бъркал в кацата с меда, но не вярвам“, коментира Костадинов пред bTV.

Бившият депутат от ДПС, сега член на оперативното бюро на партията, призна също, че именно той е предложил отстраняването на Йордан Лечков като първи вицепрезидент на БФС. „Освободихме Лечков, предложението бе мое, защото е некоректно неговото държание. Поведението му към другите членове бе неуважително, меко казано. Аз считам, че трябва да има възможно най-бързо конгрес, защото има обществено напрежение. Лечков обаче каза, че няма нужда от конгрес, защото новите хора ще оберат успеха, ако България се класира за европейското първенство през 2020 година. Михаил Касабов управлява БФС, вписан е в Търговския регистър и няма две мнения по въпроса“, каза по темата Камен Костадинов. Лечков в момента обжалва своето освобождаване от поста, определянето на Касабов като и.д. президент, както и насрочването на конгреса за 7 юни, като определи тези решения като нелегитимни.

Самият Костадинов бе категоричен, че няма да се кандидатира за президент на БФС. Той даде препоръки какъв трябва да е наследникът на Борислав Михайлов на поста: „Човек, който е мениджър и умее да комуникира. Да може да комуникира с международните институции. Надявам се да има публичен избор.“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране