01.05.2020 | 0:03
Полицията заплаши да връща пътуващи за празниците
МВР засилва контрола по КПП-тата и ще проверява за алкохол и наркотични вещества

МВР ще предприеме строги мерки за сигурност по време на предстоящите три почивни дни. От полицията предупредиха, че ще завишат контрола по КПП-тата в София и областните градове, като правилата за преминаване, наложени със заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила – преминаване е позволено само за работа, медицинска помощ, лекарства и т.н.

За София ограниченията са по-строги и се допускат само автомобили с хора, които отиват или се връщат от работа, каза Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“. В страната са разположени над 200 контролно-пропускателни пункта, допълни той.

Младенов подчерта, че вече са направени над 50 хиляди проверки на декларации на преминаващи през КПП-тата. Малко над 3400 са декларациите, в които е установено декларирано несъответствие – в тези случаи хората нямат регистриран трудов договор, а 466 от тях са регистрирани като безработни.

Образувани са над 1300 досъдебни производства, като 1287 са за неспазване на наложените противоепидемични мерки. Около 200 досъдебни производства вече са образувани за неверни данни в декларациите, предава economic.bg.

Съставени са 19 262 акта, от които 14 628 за неносене на маски. Засилен е и контролът в парковете, чието посещение е разрешено от няколко дни. „В първите дни хората стриктно спазваха мерките, но вече се забелязва отпускане и част от гражданите не носят маски“, каза той.

„Пътна полиция“ ще засили проверките за осигуряване безопасността на движението по пътищата в дните около 1 и 6 май и проверките на КПП-тата в София и областните градове с цел недопускане на безпричинно преминаване и пътувания“, каза Звезделин Колев, началник на отдел „Пътна полиция“.

Около 30 000 автомобила влизат в София и ще се следи стриктно дали се влиза с основание. Ще се проверява за употреба на алкохол и наркотични вещества, обясни Любомир Костадинов, зам.-началник на отдел „Пътна полиция“ към СДВР.

Отчитаме през последните дни активно движение на мотористи и от днес до 13 май започваме активна проверка на мотористи както по всички изградени КПП-та, така и в самите градове. Отчитаме ръст на инцидентите с мотористи, допълниха органите на реда.

3 коментара

  1. бб каза:

    Трябва да се премахнат КПП от София и областните градове – вече почти 2 месеца са поставени без ефект. КПП и затваряну на градове или квартали трябва да има само там където е открито огнище – например в Симитли 18 положителни а няма блокада. Смолян 0 положителни – блокада.Къде е логиката?

  2. Анонимен каза:

    Преведено на Български, Българската полиция заплашва гражданите че ще започне да си върши работата ха ха ха.

  3. Анонимен каза:

    Колко от регистрираните безработни, получават заплашане за безработен и работят на черно без договор. Слага се минимално почасово заплащане от 5.32 лв като за всеки часк си има отчисления и данци,а хората да са записани в бюрото по труда че работят почасово.Заплати да бъдат изплащани само по банков път и заплашане със дебитни карти.След това ще си проличи кой,къде и колко данаци и осигуровки не плаща,и колко работят на черно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране