29.07.2020 | 10:55
Изтече нов запис с Борисов, сипе брутални обиди към президента (18+)
На прост човек к*р се набива, казва премиерът за Румен Радев

Нова запис с глас, много приличащ на този на Бойко Борисов, изтече в публичното пространство днес. Този път събеседникът в разговора е нарачен „Томиславе“, което навежда на мисълта, че Борисов говори с вицепремиера Томислав Дончев.

Основна тема на разговора е президентът Румен Радев. За когото гласът от записа изрича брутални квалификации, псувни и ругатни.

И този път разговорът е разпратен до медиите от анонимен подател.

Записът най- вероятно е от края на 2018 г., когато в няколко града имаше протести срещу цените на горивата. Гласът, приличащ на Борисов, коментира, че водачи на протестите са хора, каращи „Мерцедеси“, които харчат по 20 литра бензин за километър. И твърди, че „бедните хора се возят на градския транспорт“. Освен това премиерът казва „Крепиме фронта до евроизборите“ и допълва, че „не е сега моментът“ да се вдигат данъци. Вероятно става дума за обсъжданото по това време увеличение на данъка върху колите. Президентът наложи вето върху промените, което беше преодоляно в парламента и промените влязоха в сила от началото на 2018 г.

Евровотът бе проведен няколко месеца по-късно – през пролетта на 2019. Премиерът споменава като скорошно и друго събитие от септември 2018 г. – отпускането на 20 млн. лв. за ремонти в болница „Св. Екатерина“.

Гласът от записа коментира гневно президента Румен Радев и изказванията му.

„С това, че излезе и каза – два милион и половин не са виновни за бедността, виновно е правителството… Ама правителството плати миналата шест милиарда и седемстотин за неговата партия…“, казва той. „Бедният човек се вози в градския транспорт, който е най-добрия в София, а не се задръства града… Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят сто двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат – да , правилно…“, продължава разговорът.

После се чуват квалификации както за държавния глава, така и за хората в България: „Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се правят реформи. Няма такова нещо…Правилни неща с такъв президент не се правят. С такава опозиция не се прави“. И разсъждава по темата „какъв летец е“ президентът: „Във Финландия забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градският транспорт…електро… Но това са финландци, не са БГ, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесет пътника в самолета е сто пъти повече летец у гражданската авиация“.

Събеседник на Борисов вероятно се опитва да го успокои, защото в края на разговора премиерът му се сопва: „Чакай сега, че ме ядосваш и ти“!

Чуйте записа ТУК

Loading...
  • Dimitar каза:

    Мърши сте ви във парламента проста охрана на бай тошо

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране