04.07.2015 | 14:36
Посланикът на САЩ Марси Рийс излиза в пенсия
Тя и съпругът й ще се установят във Вашингтон

В края на този месец, на 28 юли, приключва мандата на американския посланик у нас Марси Рийс.

Тя  обяви това по време на приема по случай Деня на независимостта, който се състоя преди два дни. А днес, 4 юли, Съединените американски щати отбелязват своя национален празник – Денят на независимостта.

Марси Рийс е посланик на САЩ в България от 5 септември 2012 г. Тригодишният й мандат е завършек на 37-годишната й кариера в Държавния департамент на САЩ и след неговото приключване тя ще се пенсионира от дипломатическия корпус на САЩ.

От американското посолство съобщават, че посланик Марси Рийс и съпругът й, пенсионираният посланик Чарлз Рийс, ще се установят във Вашингтон.

Един от отговорите на Марси Рийс, дадени в края на месец май, когато бе дадена възможност на българи да отправят въпроси във Фейсбук страницата на дипломатическата мисия.

“По време на мандата ми тук, аз доста пътувах из страната и прекарах доста време в разговори с българи. Създадох и страница във Фейсбук и Туитър, така че българите да могат да имат по-непосредствен достъп до информация за Америка и американците и за това, какво те правят и мислят. Наистина се надявам, че по-доброто ни опознаване, ще помогне за изграждането на положителен имидж на американците сред българите”. Посланик Рийс припомни, че е в България от три години и изпитва “най-голямо уважение и възхищение от приноса на България към световната култура и цивилизация”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране