25.04.2021 | 13:08
Потресаващо: Вежди Рашидов си отряза носа
Промяната в обонятелния му орган бе забелязана по време на първото заседание на 45-то Народно събрание

На 69-годишна възраст бившият министър на културата в две от правителствата на Бойко Борисов – Вежди Рашидов, се е подложил на ринопластика и е коригирал драстично носа си пише „Уикенд”.

Промяната в обонятелния му орган бе забелязана по време на първото заседание на 45-то Народно събрание.  Вежди влезе като депутат от листата на ГЕРБ, но новата му визия изненада всички при изявите му на трибуната. От големия и характерен нос на Рашидов нямаше и помен. Обонятелният орган на скулптора вече е двойно по-малък, а ноздрите – съвсем прибрани.

Близки до художника разкриха пред „Уикенд”, че Вежди се е подложил на двучасовата интервенция в началото на годината. Процедурата, за която платил около 3000 лв. обаче не била разкрасителна.

Той легнал под ножа за ринопластика в столична клиника по пластична хирургия заради здравословен проблем. Творецът, който в края на годината ще отбележи 70-ия си юбилей, изобщо не бил суетен.

След две консултации със специалисти заради затруднено дишане, които заявили, че операцията е наложителна, той направил корекцията. Пластичният хирург му оформил малък нос, който е променил физиономията му. Художникът се възстановявал в продължение на две седмици, но мъките си заслужавали. Сега той най-сетне диша пълноценно.

Преди 5 години Рашидов имал сериозно проблеми с носа и гърлото. Често имал болки, а понякога му било трудно да диша и говори.

Той имал съмнително образувание в областта на ларинкса. Измъчвал го и жесток синузит. Според онколози основната причина за рак на гърлото, който развил, било тютюнопушенето. В комплекс, въздействието на отрицателни фактори като алкохол, цигарен дим и стрес удвоили риска от коварното заболяване. Както е известно, Рашидов е върл почитател на пурите и неведнъж е споделял в интервюта, че запалвал първата за деня с кафето рано сутрин.

„Само сериозни пури пуша, иначе няма смисъл. И наистина не мога, без нещо да ми дими в устата. Започнах с пурите преди 8 години и в никакъв случай не бе от келешлък – просто при тях димът не се гълта. Преди това пушех по 3-4 кутии цигари на ден, вече ми пречеше на дишането.

Постоянно усещах никотиновия глад. Събуждах се нощем, за да изпуша бързешком по 2-3 цигари. Затова смених стратегията”, признавал е Рашидов. Болестта обаче го връхлетяла ненадейно. Вежди се почувствал зле и изпитвал силни болки в гърлото.

Отдал го обаче на простуда или някаква настинка и не взел никакви мерки. Ситуацията обаче се влошила. Съпругата му д-р Снежана Бахарова, която е един от най-изтъкнатите ортопеди у нас и работи в „Пирогов”, веднага го завела към най-добрите специалисти в бранша. Прегледът установил, че вероятно се касае за рак на гърлото. Рашидов легнал под ножа в немска клиника, където го оперирал световноизвестното светило проф. Ханс Бербом.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране