02.10.2019 | 10:29
Появи се видео от нощта на убийството на Андрей Монов
На него осъденият Джок Полфрийман е преследван и бит от приятелите на убития

Видеокадри от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман бяха публикувани в YouTube. Записът, озаглавен „Истината за Полфрийман“, е анонимен и явно е разпространен от поддръжници на австралиеца. Авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното делото. Те твърдят, че прокуратурата никога не е разпитвала голяма част от свидетелите на инцидента, които биха могли да го представят в различна светлина.

Тъй като на места записът е неясен, авторите обясняват с текст какво „какво се случи вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман“ и препоръчват да се гледа на голям екран.

Вчера Върховният касационен съд реши делото за възобновяване на производството за условното предсрочно освобождаване на австралиеца да бъде изтеглено на по-ранна дата – на 7 октомври. Мотивите са свързани с големия обществен интерес. За касационното дело ВКС беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския Апелативен съд постанови Джок Полфрийман да бъде освободен, след като е излежал 12 години от 20-годишната си присъда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране