24.04.2019 | 12:54
Позор! Кошлуков стана шеф на БНТ
Конкурсът за нов шеф на телевизията ще се проведе до три месеца

Емил Кошлуков е новият генерален директор на БНТ, но ще изпълнява временно длъжността няколко месеца. Решението бе взето по време на заседание на Съвета за електронни медии, след като по-рано днес Константин Каменаров официално подаде оставката си от позицията.

Кандидатурата на Кошлуков бе приета от СЕМ с 3 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“. Той бе и единственият номиниран от Съвета за длъжността. Конкурсът за нов шеф на телевизията ще се проведе до три месеца.

„Проведохме много разговори във вчерашния ден. Достигнахме до решението новият генерален директор да бъде човек с повече опит в БНТ. След проведените разговори получихме единствено съгласие за номинация от г-н Кошлуков“, обясниха по време на заседанието от СЕМ. Предложението изборът да бъде отложен не бе прието.

По-рано тази седмица Константин Каменаров беше признат за виновен по обвинението, че е шофирал с 1.6 промила алкохол в кръвта. Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на Районния съд, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Той беше хванат да шофира в нетрезво състояние късно вечерта през юни 2016 г.

По тази причина Каменаров е длъжен да напусне поста си, защото по закон членовете на управата на националната телевизия не могат да бъдат осъждани, без значение дали става въпрос за ефективно или условно наказание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране