02.08.2019 | 1:55
Позор! Нова срамна страница в историята на Левски
"Сините" ядоха бой от АЕК (Ларнака) и в реванша, отпаднаха с общ резултат 0:7

Левски записа поредната срамна страница в историята си, допускайки катастрофална загуба с 0:4 от АЕК (Ларнака) в реванша на „Герена“. „Сините“ станаха за резил, отпадайки във втория квалификационен кръг на Лига Европа с общ резултат 0:7. Македонецът Иван Тричковски вкара и четирите попадения във вратата на Милан Миятович, което е нещо невиждано.

Нито един футболист досега не се беше разписвал четири пъти във вратата на Левски в един мач в евротурнирите в България.

В срещата тази вечер на „Герена“ 32-годишният Тричковски откри резултата в осмата минута от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на неубедителния Мартин Райнов, който изблъска противник в гръб, след като не успя да го догони.

Тричковски след това отбеляза още в 29-ата, 75-ата и 82-ата минути, за да се стигне до катастрофата за Левски. Капитанът на АЕК се превърна в кошмар за Петър Хубчев и футболистите му, които се представиха отчайващо слабо тази вечер.

Това беше второ поредно домакинство в Европа, в което Левски изтърпяваше наказание да играе без публика. Около 300 деца подкрепяха „сините“, а около 30 бяха привържениците на АЕК.

Предишната най-тежка загуба на Левски като домакин в Европа беше 0:4 от Лацио в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2009/2010.

Досега пък най-голямото поражение на „сините“ в два мача в евротурнирите беше с общ резултат 1:7 – от Дова Уйпещ през сезон 1974/75 на 1/16-финалите за КЕШ (домакинска загуба с 0:3 и 1:4 като гост).

ЛЕВСКИ – АЕК 0:4 (0:3 в първата среща)
0:1 Тричковски (8-дузпа)
0:2 Тричковски (29)
0:3 Тричковски (75)
0:4 Тричковски (82)

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Mиятович; И. Найденов, Иванов, Рейш, Горанов; Тиам (6-Юруков), Райнов; С. Иванов, Робърта, Паулиньо; С. Костов (52-Мазурек)
Старши треньор: П. Хубчев

АЕК (4-3-3): Тоньо; Раул, Мойсов, Гонсалес, Хевел; Саастре, Трайолс, Касес; Акоран, Яну, Тричковски
Старши треньор: И. Идиакес

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране