12.08.2015 | 0:15
Прасковите лекуват рак на гърдата
Вижте какво съдържат ароматните плодове и си купете, на пазара е пълно с тях

Сочните праскови съдържат множество витамини и антиоксиданти, които ни пазят млади и здрави. Пазарът в момента е пълен с праскови – прекрасни и полезни плодове, които ни пазят от много болести, включително и от коварния рак. Те могат да помогнат на много жени да се предпазят от една много опасна и смъртоносна болест – рак на гърдата. Това е заключението на американски учени, които са открили, че само три праскови на ден могат да спрат развитието на коварната болест.

Оказва се, че ароматният сочен плод не само може да предпази от развитие на коварния рак, но и да се пребори с него. Учените от САЩ са направили тестове върху опитни мишки с екстракт от праскови и са установили, че терапията с плодовия екстракт води до пребори рак на гърдата.

След като направили анализ на резултатите, американските учени са открили, че за човешки еквивалент дозата, която трябва да поемата жените, е над 2,5 праскови дневно. За да действат върху тялото най-добре е прасковите да са три.

Според учените най-важното качество на прасковите в борбата с рак на гърдата са фенолните съединения, на които са богати плодовете. Ръководителят на проучването д-р Луис Сиснерос е обяснил, че естествените съединения в плода помагат при рак на гърдата. Коварният рак на гърдата е един от съвременните бичове за жените и въпреки всички предпазни мерки и информационни кампании по света все повече представителки на нежния пол се разболяват от него.

Затова лекарите съветват да хапваме повече праскови, за да се предпазим от коварното заболяване. Освен всичко друго прасковите са пълни с ценни органичните киселини – ябълчна, винена, лимонена. Сочният плод съдържа и големи количества калий, желязо, фосфор, манган, мед, цинк, селен и магнезий. Прасковите съдържат също витамините С, В фолиева киселина, витамин Е, К, РР и етерични масла, както и множество антиоксиданти, които ни пазят здрави и млади.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране