10.01.2015 | 10:40
Предсрочни избори са нереални, БСП ще загуби
ДПС и да спечели, няма с кого да управлява, обяви Борисов

Нереалистични са исканията за предсрочни избори и БСП и Миков го знаят много добре. Ако има предсрочни избори, ДПС ли ще управляват, те винаги са готови да управляват. С цялото ми уважение към тях, но нека да видят какво направи ГЕРБ когато падна от власт – вгледахме се в себе си, отстранихме грешките си. Местан и ДПС трябва да се очистят от грешките си и да станат приемливи за българските пратии и обществото. Дори и ДПС да са пръва сила, кого ще поканят за партньори. Този въпрос зададе премиерът Бойко Борисов по Нова ТВ. Той декларира, че не иска да дава съвети, но и те да не му дават съвети.

С какви аргументи сега ще излезе Мая Манолова пред избирателите, хората видяха, че ние само за месеци върнахме доверието на Европа, пуснахме фондовете, има перспектива за държавата. Ако отидем на избори БСП ще загуби, категоричен е Борисов.

На въпрос на Диана Найденова докога ще работи с главния секретар на МВР Лазаров и на ДАНС Писанчев, за които нямате високо мнениеу премиерът отговори: „Службите са като ветропоказател в зависимост от политическата обстановка. Тези въпроси стоят мого сериозно като искане за смяна. Аз разсъждавам по друг начин. Трябва да им се даде шанс да се докажат. Когато имаш слаб министър-председател, слаб ръководител, какво да очакваме от службите. Нека покажат какво могат. Ще го водим този дебат, той не зависи само от мен, но се надявам моите аргументи да се приемат, когато товорим с колегите.

Премиерът обяви, че през април ще има готова спортна зала в Пловдив, през лятото ще има магистала „Струма“ до Благоевград. „Пак асфалт“, репликира го Диана Найденова. „А какво?“, попита премиерът. „Хляб“, заяви журналистката, на което Борисов поясни, че се прави и социална политика. „Дадохме коледни добавки, ще има индексаии на пенсиите.“ Той продължи с това, което предстои да се направи през 2015 г.. „От Сандански до Кулата също „Струма“, готова „Марица, „Хемус“ до Ловеч, „България“ – „Гешов“ кръстовището, подобно на Лъвов мост. Северна тангента подобно на Южната дъга. Ако можете, да ги запомните. Плюс 24 април метрото до Аерогара Софиа и до Бизнес парка. Започва да се строи и третият метродиаметър“, увери премиерът.

На въпрос за КТБ, премиерът каза, че това вече е нарицателно име, но проблем с банките няма, защото държавата се е намесила не само в този случай.

1 коментар

  1. Милков каза:

    Никога никой не трябва да плаче на чужд гроб.От 2009год.до последните парламентарни избори,ПП-ГЕРБ има с 35-ет депутати по малко.Тенденцията при едни предсрочни избори през тази есен е,въпросната партия да влезе в 44-тото Народно събрание с по малко от 50-ет мандата.Така че,по добре г-н Борисов да мисли за неговата партия,а БСП е я имало,има я и пак ще я има.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране