14.11.2023 | 11:13
Президентът няма да уволни шефа на ДАНС
Мотивите на премиера се "нефелни", обяви Димитър Стоянов

След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на отминалите вече местни избори, премиерът Николай Денков официално поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче държавният глава не е изразил съгласие да я разпише.

„Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС”, заяви в студиото на „Здравей, България” Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

По думите му, мотивите, които са посочени от министър-председателя, са „нефелни”. „Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие”, коментира още той.

Стоянов коментира и информацията, че Денков е поискал от агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. „Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова”, каза секретарят по сигурността.

Според Димитър Стоянов, на това правителство „всички са му виновни”. И е уверен, че то не е работещо за разлика от служебното правителство, в което самият Стоянов е участвал. “В момента нямаме сглобка, имаме разглобка”, каза още секретарят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране