27.06.2020 | 13:59
Президентът обвини прокуратурата в страх и зависимости
Стефан Янев и Димитър Стоянов не са били разпитвани от държавното обвинение

Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства, издава едно – страх и зависимости. Така президентът Румен Радев коментира в Мадара вчерашното интервю на главния прокурор Иван Гешев пред БНТ, в което заяви, че още двама от съветниците на държавния глава са привикани на разпит.

Според информации в различни медии става въпрос за Стефан Янев и Димитър Стоянов. На журналистически въпрос дали двамата наистина са разпитвани Радев отговори, че това „категорично не е вярно“. На уточняващ въпрос кое не е вярно – имената, или че са разпитвани, той отговори, че имената.

Вчера Гешев обяви, че освен секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, прокуратурата е разпитвала и други двама съветници на държавния глава. Узунов попадна в полезрението на прокуратурата покрай телефонните си чатове с разследвания за неправомерен внос на отпадъци бизнесмен Пламен Бобоков. Прокуратурата публикува извадки от разговорите, от които се вижда, че Бобоков е търсил предварителна информация за конкретно съдебно решение, лобирал е за свой познат прокурор и за човек, на когото е отказано българско гражданство. Прокуратурата разследва търговия с влияние, но нито бизнесменът, нито президентският секретар са с повдигнати обвинения.

Радев беше в Мадара по покана на кмета Неделчо Неделчев, с което завърши двудневното посещение на държавния глава в региона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране