21.01.2021 | 12:20
Проблемът в метрото може и да е по-голям, ще изследват и качеството на бетона
Контрера заподозря Спаси София в лобизъм в полза на МТК заради автобус 22

Аврията в третия лъч на метрото в София не е класическа като пропадане на релси, ще изследваме и качеството на бетона, все още има повече въпроси, отколкото отговори.

Това заяви председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет Карлос Контрера по БНТ по повод надигането на релсите, което наложи да се спрат влаковете от метростанция „Театрална“ до „Хаджи Димитър“. По думите му повредата е довела до отклонение от 5 см.

Сполетя ни малкият дявол, при отчетеното от датчиците отклонение влаковете са спрели веднага, обясни Контрера. Той заяви, че ще се направят експертизи и дали няма проблеми по други участъци от метро 3. Ще има разследване, каза Контрера.

Изпълнител на този участък от метрото е Трейс груп. Ще търсим има ли отговорност на проектанта, на строителя, има ли грешки при изпълнението, странното е, че тази линия е в експлоатация от лятото на миналата година, заяви Контрера.

Той коментира и предложението на „Спаси София“ да се върне от частния превозвач МТК обратно на общинския Столичен автотранспорт. Тук възникват подозрения за лобизъм, защото всяко едностранна промяна на договора, води до дела за обезщетение, заяви Контрера. Той уточни, че в момента Столична община и МТК водят дела и е по-добре общинските съветници да се въздържат от коментари, докато не приключи процеса.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране