11.04.2021 | 9:51
Прогноза: Правителството на Трифонов ще има пълна подкрепа
Когато във Великобритания има война, там няма опозиция, каза Михаил Константинов

Следващото правителство ще е на „Има такъв народ“ и то ще получи подкрепата на всички депутати. Това прогнозира шефът на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов пред БНТ. По думите му в момента е меко казано крайно безотговорно да се отива към нови избори и „не ни трябва да се дърляме вътре“ на фона на финансовата криза. „Когато във Великобритания има война, там няма опозиция“, даде пример той.

БСП и ДПС вече обявиха, че ще подкрепят правителство на партията на Слави Трифонов. А Бойко Борисов обеща 10 дежурни депутати.

Константинов каза, че на тези е имало 4 пъти повече работа отколкото на предишните. Според него нашият изборен процес не е по-лош от средноевропейския. 27% от хората са гласували машинно, колкото и преди 2 години на европейските избори. Константинов смята, че премахването на хартиените бюлетини би било изключително опасно. Това в случая например би довело до касиране на изборите във Велико Търново, където ЦИК отмени машинното гласуване заради софтуерен проблем. Друго съображение за запазването на хартиените бюлетини е, че „300 хиляди българи не са пипвали компютър. 300 хиляди не са пипали банкомат. Всеки от тези хора или ще си обърка гласа, или няма да го пусне“, обобщи Константинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране