08.04.2019 | 10:17
Проговори адвокатката на спипания с дрога син на Гълъбин Боевски
Не смятам, че е доказана съпричастносттаму към намерените наркотични вещества, обясни Антоанета Танева

„От събраните до момента доказателства според мен не е доказано по безспорен начин, че е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем“. Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокатката на Пол Боевски Антоанета Танева, която е назначена служебно.

Припомняме, че 26-годишният син на бившия щангист Гълъбин Боевски е обвинен за разпространение на дрога. На 4 април той е бил заловен с 2,31 грама канабис, 17,44 грама амфетамин и 4,42 грама кокаин. Част от наркотиците са били скрити в колата му, а останалата – в неговия дом и в апартамента на приятелката му.

„Не смятам, че е доказана съпричастността на Боевски към намерените наркотични вещества. Това, че са открити в неговата кола или жилища не значат, че тези вещества са негови“, добави тя.

Боевски е управлявал автомобила, но смятам, че е възможно преди управлението тези вещества да са се намирали в превозното средство. Разследването е в начален стадии, предстои събиране на доказателства“, каза Танева.

„Експертизите ще докажат дали той е взимал наркотици“, обясни още тя. „Не смятам, че по категоричен начин е доказана цел „разпространение“. Разследването е в много начален стадии, предстои разглеждане на мярка за неотклонение“, добави Танева.

„Не мога да коментирам в какво настроение е, защото го видях за много кратко – може би за около минута“, заяви служебната защитничка на Боевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране