16.01.2021 | 17:38
Прокуратурата е прекратила разследването за “Суджукгейт”
Постановлението е окончателно потвърдено от апелативния спецсъд

Прокуратурата е прекратила разследването, в което бяха вкарани голяма част от обвиненията за изнудване, повдигнати срещу бившия депутат от ГЕРБ и лидер на партията в Добрич Живко Мартинов. Постановлението е окончателно потвърдено от апелативния спецсъд, съобщи eurocom.bg.

Припомняме, че през лятото на 2017 г. Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийската градска прокуратура повдигна обвинения по шест отделни престъпления на Мартинов. Едно от тях беше, че е използвал името на премиера Борисов, за да получи 4 тона суджук, 30 килограма филе „Елена“ и 30 килограма пастърма от бизнесмена Антон Проданов.

„Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил“, заявил бившият депутат на Проданов през януари 2013 г. – години преди да започне разследването срещу него.

Мартинов напусна парламента, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетът му да бъде свален и посочи, че нито един от суджуците не е достигнал до министър-председателя, а самият Борисов също заяви, че не консумира такива колбаси.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране