01.04.2015 | 20:55
Прокуратурата обвинява журналист заради отразяването на наводненията в Казанлък
Георги Манев "всявал паника"

Прокуратурата в Казанлък повдигна обвинение на журналиста от местната телевизия Георги Манев, и в петък той ще бъде привлечен като обвиняем. Журналистът е обвинен във всяване на паника сред обществото, докато отразява наводнение в града на първи февруари, съобщава казанлъшката Пресс ТВ.

Прокурор Кръсти Кацаров се самосезирал, след като негови близки му се обадили, че прочели в медията, в която работи Манев, че има наводнение в западната част на града. Той самият живеел там, и затова близките му звъннали, за да го предупредят, че има такава ситуация. Георги Манев е журналист с близо 20 годишен опит, и едва ли не знае как да отрази дадено събитие. Но според прокурора, той е всял паника, и сега го грози затвор до две години.

Обвинението му е по чл. 326 от Наказателния кодекс. “Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.” В петък колеги и приятели на журналиста ще се съберат в 13 часа, в градинката пред районното управление на полицията в града на розите, за да подкрепят Георги Манев. В знак на съпричастност и от страх това да не се случи и на тях, колеги журналисти се обединиха и смениха профилните си снимки във Фейсбук с негова снимка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране