20.11.2020 | 12:48
Прокуратурата се хвали с дело за подкуп от 50 лева
Делото се води от Варненската окръжна прокуратура срещу 39-годишния К. Й. от Варна

Прокуратурата се похвали на сайта си с внесен в съда обвинителен акт за предложен подкуп от 50 лева на пътен полицай. Делото се води от Варненската окръжна прокуратура срещу 39-годишния К. Й. от Варна.

След полунощ на 7 срещу 8 юли тази година обвиняемият е шофирал автомобил “Мерцедес“, който е бил собственост на негов познат. Книжката на шофьора е била отнеса заради предходни нарушения и за негова беда е бил спрян от екип на полицията за рутинна проверка.

По делото е установено, че К.Й. се приближил се до патрулния автомобил и през отворения му прозорец пуснал в папката на единия полицай банкнота от 50 лева. Полицаят твърди че е затворил папката с документи на автомобила и я оставил на таблото пред себе си. Заедно с колегата си излезли от служебния автомобил. Заключили шофьора и уведомили дежурната част в районното управление в Аксаково.

Така започнало делото за за активен подкуп, с което пет месеца по-късно се хвали цялата прокуратура..

Ако бъде признат по повдигнатото му обвинение, той би могъл да получи наказание лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева, пише държавното обвиенние. Това е много малко вероятно да се случи заради нищожния размер на подкупа. Тези дела обикновено приключват с условни присъди, ако подсъдимите не са има предходни осъждания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране