31.07.2019 | 16:43
Прокурор „роди“ ПРЪСКАЧКАгейт (видео)
Новината взриви социалните мрежи
Истински фурор предизвика във Фейсбук обяснението на шефа по „Антитероризъм“ Евгения Станкова, че кибертерористите са извършили посегателсво върху „Поливни системи“ и така са искали политически да дестабилизират държавата.

По тази причина новината за „атаката“ бе наречена ПРЪСКАЧКАгейт. Думите на Станкова станаха обект на масова подигравка. Голяма част от хората използват квалификации, които ще спестим. Ето какво точно обясни спецпрокурорката:

„Осъществено е посегателство срещу „Поливни системи“, които са пред парламента, като в данните, които се съдържат става въпрос, че е имало такова желание, при евентуално преминаване на автомобилите на различни….може би държавен глава или гости на нашето Народно събрание да се задейства поливната част пред парламента и да се създаде някакво затруднение при предвижването, което да води до политическа нестабилност….“

Поливните системи се пускат автоматично, като предварително са настроени в колко часа да се включат и да започнат да поливат. Ако искате дистанционно да промените часа на включване или силата на струята – това не е възможно все още. Това обясняват за „Дневник“ от общинската дирекция „Паркове и градини“.

„Трябва да се отиде на място и конкретният поливен кръг, така наричаме отделна поливна система, се настройва ръчно. В Борисовата градина има заложена опция да може да се управлява дистанционно поливната система, но трябва да се купят допълнителни устройства. По финансови причини засега не са купени“, добавиха още оттам.

„Поливните системи в София се управляват от нас или от фирми, които са ангажирани за това. Когато трябва да се пренастрои дадена поливна система, каквато е около Националния дворец на културата, са нужни понякога 10 дни. Служители ходят и ръчно, клапан по клапан, пренастройват поливките“, обясняват от „Паркове и градини“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране