04.06.2015 | 0:31
Протестърът Виктор уволни диригента на филхармонията
Илия Михайлов обвини шефа си в корупция и некомпетентност
Виктор Стоянов

Уредилият се с директорското кресло протестър Виктор Стоянов уволни диригента на Софийската филхармония Илия Михайлов заради интервю, в което последният разказва за конфликта, който зрее в институцията след назначаването на новия шеф.

„И предизвестието, и заповедта ми бяха връчени накуп, без да се срещнем и да разговаряме с директора. Стоянов дори не изчака да изтече срокът на договора до края на месеца и намери начин да ме отстрани. Реши нещата по схемата на Сталин – има човек – има проблем, няма човек – няма проблем”, коментира Михайлов.

Диригентът говори за корупционна схема, според която се прибира процент от субдисията за билети и в нея е замесен и зам.-министърът на културата Боил Банов, който бе заместник-министър и в служебното правителство. Михайлов се кълне, че е убеден в нея, но не може да го докаже.

Илия Михайлов обвини сегашния директор на Филхармонията и в некомпетентност. Стоянов е със скромен опит в музикалния бранш – завършил е педагогика и е правил музика за електронни игри.

За разлика от него Илия Михайлов има впечатляваща биография на хоров и оркестров диригент. Завършил е Джулиард скул в Ню Йорк (САЩ), Лозанската и Женевската консерватория (Швейцария). Mагистър по симфонично дирижиране от Асоциирания борд на Кралските музикални училища в Лондон (Великобритания). Той е възпитаник на акад. Васил Казанджиев, Росен Миланов и Мишел Корбо. Работил е със световноизвестните диригенти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране