27.10.2019 | 15:53
Пуснаха гей роман за цар Фердинанд
Антон Хищиш разкрива сензационни гей моменти от живота на дядото на Симеон Сакскобургготски

Романът „Спомни си за царя”, който разкрива сензационни гей моменти от живота на цар Фердинанд, излиза на книжния пазар.

Автор на повествованието е словашкият писател, политик и дипломат Антон Хикиш. Според анотацията романът му за Фердинанд Кобургготски съдържа и документални елементи.

В един от откъсите се проследява съдбата на амбициозния Фердинанд и словашкия младеж Антон Х, който всъщност е чичото на автора Антон Хикиш. Словакът бил адютант на владетеля.

В един пасаж от текста князът казва: „Какво друго ми остава? Събирам пеперуди, птици, изучавам великолепието на природата. На цветята. Най-много се възхищавам от птиците. Още като шестнадесетгодишен станах член на орнитоложкото дружество. – Князът се засмя. – Това няма сексуален подтекст. Много съм горделив. Мечтая да полетя. Поне за миг. Обичам да галя нежната перушина.

Тони почти истерично се измъкна от докосването: -Извинете, Ваше Величество. Тук няма да се разберем. АЯз изпитвам паническо отвращение от досега с пернати. (…)”

Фердинанд Максимилиан Карл Леополд Мария Сакскобургготски се жени два пъти. Първият му брак на 8 април 1893 г. във вила Пианоре край Виареджо, Италия, е с италианската принцеса Мария Луиза Бурбон-Пармска, от която има 4 деца:

цар Борис III (1894 – 1943 г.)

княз Кирил Преславски (1895 – 1945 г.)

княгиня Евдокия (1898 – 1985 г.)

княгиня Надежда (1899 – 1958 г.)

Княгиня Мария-Луиза умира вследствие на усложнения след раждането на Надежда.

Вторият брак на Фердинанд на 28 февруари 1908 г. в гр. Кобург, Германия, е с германската принцеса Елеонора фон Ройс-Кьостриц (1860 – 1917), от която няма деца.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране