04.07.2019 | 0:01
Путин иска разследване на авария във флота
14 моряци са загинали при инцидент в дълбоководен апарат на ВМС

Владимир Путин поиска пълно разследване на трагедията във флота, която доведе до смъртта на 14 моряци, съобщи ТАСС. По-рано той нареди на военния министър Сергей Шойгу да лети до Североморск и на място да осигури задълбочено разследване на причините за пожара в дълбоководния апарат на Военноморските сили. „Моля ви, като се върнете, лично да ми докладвате“, каза Путин.

Държавният глава отбеляза, че трагедията се е случила на необичаен изследователски кораб. „Екипажът е високопрофесионален, от 14-те починали седем са капитани от първи ранг, двама са герои на Русия“, каза държавният глава и подчерта, че това е „голяма загуба за флота“.

Самият Шойгу поясни, че „в критичната ситуация подводничарите са действали геройски. От обхванатия от пожара отсек първо е евакуиран гражданският представител на промишлеността, като са затворили след него люка, за да не се разпростре пожарът. Самите те са се борили до последно за оцеляването на подводния съд.“ Шойгу каза още, че военните с цената на живота си са изпълнили трудната задача да ликвидират огнището на пожара, да спасят другарите си и подводницата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране