12.06.2016 | 19:45
Путин: Русия доказа, че може да се адаптира към промените
Днес е национален празник в Руската федерация
Президентът на Русия Владимир Путин определи Деня на Русия като един от най-значимите държавни празници. В реч на приема в чест на Деня на Русия държавният глава отбеляза, че днес руските граждани честват републиката, честват колосалния труд на хората и утвърждават историята на страната, предаде ТАСС.

Путин отбеляза, че твърдата гражданска позиция на хората поддържа и укрепва суверенитета на страната.  “Днешният празник 12 юни е знаменателна дата на началото на кардинални преобразования. Те бяха наложени от времето и като всички радикални реформи, станаха много трудни, а понякога и драматични за държавата и народа. Те обаче бяха наложителни”, подчерта руският президент.

Путин отбеляза, че Русия е доказала способността си да се усъвършенства, да се стреми към по-доброто, да прави радикални пробиви напред към нови политически и икономически висоти и да се адаптира към промените.  На традиционното връчване на държавни награди за големи постижения в науката и технологиите, литературата и изкуството, както и в хуманитарната дейност Путин поздрави всички руснаци с Деня на Русия и подчерта, че този празник ознаменува такива изключително важни ценности като родината, патриотизма и единството на народа.

Той отразява нашите топли, искрени чувства към Русия и нашата отговорност за нейното настояще и бъдеще, допълни държавният глава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране