12.10.2015 | 0:02
Путин: Русия не възнамерява да създава империя
Руска авиогрупа е унищожила 53 укрепления на "Ислямска държава" за един ден

Русия не възнамерява да създава империята, тя иска само да защити своята сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за “Русия 1”. “Външната политика на Русия е миролюбива, без никакво преувеличение. Русия не се нуждае от чужда територия, нито от природни ресурси, ние имаме достатъчно. Ние сме си самодостатъчни”, заяви Путин и увери, че страната няма необходимост да воюва или да влиза в конфликт. Държавният глава припомни, че през 1990 г. именно Русия е била инициатор на разделянето на бившите републики от СССР.

“Задачата на Русия е да се стабилизира легитимната власт в Сирия и да създаде условия за намиране на компромис”, обясни руският лидер. Според него властите на Сирия вероятно се чувстват като под обсада в собствената си столица. Той обясни, че руските операция в Сирия не са спонтанно действие, а изпълнение на предварително замислен план. Путин призна, че рискът от атентати съществува, независимо от участието на Руската федерация в операциите в Сирия.

Руският президент отбеляза, че дори по-рано, когато той трябвало да вземе решение за активни действия срещу международните терористи, той предупредил за възможните последици и стъпки за ответна реакция. “Стигнах до заключението, че ако се страхувам от това какво могат да направят те, те обезателно ще го направят”, заяви Путин.

В същото време руска авиогрупа е унищожила 53 укрепления на “Ислямска държава” за един ден. Извършени са 63 полета над провинциите Хама, Латакия, Идлиб и Рака, съобщи говорителят на руското Министерство на отбраната генерал Игор Коношенков. Елиминирани са един полеви команден пункт на ИД, четири лагера за подготовка на терористи, седем склада с боеприпаси. След мисиите си всички бойни руски самолети са се върнали до базата си “Хмеймим”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране