06.11.2023 | 20:14
Путин ще се кандидатира отново за президент на Русия
При победа на изборите през 2024 г. руският лидер ще остане президент поне до 2030 г.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е решил да се кандидатира отново за президент на предстоящите руски избори през 2024 г. Въпреки че всички очакват Путин, който е начело на Русия от 1999 г. насам, да се кандидатира за преизбиране като президент, от неговата администрация все още не са потвърдили новината.

Според доклад на Ротерс, който се позовава на шест анонимни източника, решението е взето и се очаква руският лидер „скоро“ да направи публично изявление. Руските президентски избори са насрочени за март 2024 г. Когато Путин спечели, което е почти сигурно, тъй като той на практика не позволява опозиция на режима си, той ще остане президент поне до 2030 г.

Миналия месец говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин, който води война срещу Украйна от февруари 2022 г., едва ли би могъл да се изправи пред истинска конкуренция, ако се кандидатира отново, като се има предвид, че той е „безспорно най-високопоставената политическа фигура в страната”.

В отговор на доклада на Ройтерс Песков заяви, че Путин все още не е обявил своята кандидатура. „Путин все още не е направил изявления по този въпрос. А самата кампания все още не е официално обявена“, каза Песков, цитиран от руската държавна информационна агенция ТАСС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране