22.09.2018 | 13:41
Работници от заводите на Миню Стайков блокираха жп линията Бургас-София
Те се готвят да затворят и магистрала "Тракия" заради спирането на винпрома

Няколкостотин работници от „Винпром Карнобат“ блокираха жп линията Бургас – София, за да изразят недоволството си от затварянето на завода от агенция „Митници“.

Протестиращите не допускаха преминаване на влаковете няколко часа. Движението по жп линията бе възстановено на обяд.

Недоволството на работниците заради затварянето на три фабрики за производство и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в съседното село Венец. В тях по изчисления на компанията, заедно със заетите по кампанията за прибиране на гроздето, работят между 2 и 3 хиляди души.

Междувременно собственикът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков е в ареста с обвинение за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Протестиращите работници са притеснени, че ще загубят прехраната си.

„Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете на Винпром „Карнобат“ и „Сис Индустрис“ бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция „Митници“, на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво“, каза пред bTV една от протестиращите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране