27.11.2020 | 14:50
Радев: Бюджетът е разоряващ и неговата философия е „след мен и потоп“
За следващото правителство остава опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и социални напрежения

Бюджетът е разоряващ и неговата философия е „след мен и потоп“. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти. „Бюджетът не само, че не е реалистичен, но и е вече неадекватен на текущите реалности. Да не говорим за предизвикателствата, които ни очакват през 2021 година. Ако сравните подходът на българското правителство към тези предизвикателства с подхода в другите държави, ще си отговорите на въпроса защо ние сме на последно място в Европа и защо тази разлика между нас и другите държави продължава да расте“, посочи президентът.

„Следващият кабинет ще бъде поставен в изключително неблагоприятна ситуация – опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и социални напрежения, защото приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени. Този бюджет ни въвлича във все повече държавни дългове при все по-неконкурентна икономика“, подчерта Радев .

Той каза, че ням, случай президент да наложи вето на бюджета, но управляващите трябва да мисли какво ще стане със страната след тяхното управление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране