03.11.2019 | 16:57
Радев оспори честността на изборите, Борисов го обяви за “ошашавен“
Радев покани ЦИК и партиите да обсъдят "отстъплението от честността", Борисов го обвини в агитация

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов отново влязоха в задочна престрелка в изборния ден. Президентът Радев покани Централната избирателна комисия (ЦИК) и партиите да обсъдят „отстъплението от честността в изборния процес“.

Радев: Доверието в изборите е компрометирано

„Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират доверието в изборния процес. Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда и партиите, за да обсъдим всички пропуски в изборите и отстъплението от честността на изборния процес”, каза Радев след като гласува в неделя.

Президентът призова гражданите да гласуват, за да не допуснат купеният и корпоративен вот да определи тяхното бъдеще. По думите му продължава да има нежелание за въвеждане на машинното гласуване, което според него ще реши въпроса с огромния брой недействителни бюлетини.

Борисов: Явно само когато Радев победи, изборите са честни

По-късно следобед премиерът Бойко Борисов обвини Радев в агитация и го обяви за „ошашавен“.

“Явно само когато президентът Радев победи, тогава изборите са били честни“, коментира Борисов след като упражни правото си на глас в 78 СОУ “Христо Смирненски“ в Банкя.

Кой агитира в изборния ден?

Премиерът обвини Радев, че продължава да агитира в изборния ден, както е направил и миналата седмица на първия тур от местните избори. На въпрос дали самият Борисов не агитира, той отговори, че просто отговаря на въпроси и се обиди на обвиненията, като си тръгна и временно отказа да разговаря с журналисти. „Радев партиен лидер ли е? Аз съм лидер на партията, участваща в изборите. Аз отговарям за моята си партия. Той на коя партия е шеф, не е ли достатъчно отдалечен?“, коментира премиерът.

“Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева – те го ошашавиха този човек. Нека сме снизходителни. Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него“, заяви Борисов.

По повод обвиненията в купуване на гласове в полза на управляващата партия Борисов коментира: “Не знам в Банкя да има роми, а спечелихме изборите на първи тур“.

“За мен изборите в София приключиха още миналата неделя. ГЕРБ победи двойно БСП и с това приключихме партийните разговори за София“, коментира премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране