04.04.2021 | 14:16
Радев отговори на Борисов: Изборите трябваше да бъдат миналата година
Президентът гласува машинно. За първи път виждам толкова много хора, желаещи да гласуват, каза той

„Гласувах срещу разпада на държавността, беззаконието и корупцията. Гласувах за свободна, справедлива и просперираща България. Вярвам, че макар и трудно българите взимаме съдбата си в свои ръце. Тези избори ще са първа стъпка към нормалността, към завръщането към законите и правилата. Към осъзнаването на силата на колективното действие. Към отприщването на огромния потенциал, който носи народът ни“, каза президентът Румен Радев, който гласува машинно на вота за нов парламент.

Държавният глава призова всички пълнолетни българи да гласуват, „иначе историята ще ни прати на поправителен по демокрация“.

Радев обяви още, че от много време гласува в тази секция и за първи път вижда толкова много хора. Според него това показва, че има ангажираност на българите към тези избори.

Той коментира и избора на дата за парламентарния вот с уточнението, че изборите е трябвало да бъдат проведени през миналата година: „Хаосът щеше да бъде избегнат, а животът на много българи – съхранен. Хиляди български семейства и фирми щяха да бъдат спасени от фалит“, каза държавният глава.

По думите му българите усещат, че в тези избори има голям залог и именно затова очаква много хора да гласуват. Румен Радев очаква стабилен парламент с легитимност, за да имаме силно и устойчиво правителство.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране