24.09.2020 | 12:10
Радев отново поиска истината за пачките в шкафчето
Президентът не вижда особен смисъл от диалог с премира

Президентът отново зададе въпроси към премиера Бойко Борисов, поиска ясен отговор на въпросите, които повдигат записите от спалнята на премиера и на твърденията в „Шпигел“, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава.

Румен Радев не вижда особен смисъл от диалог с премира. Няма смисъл от постановка на диалог, която да е индулгенция за корупцията, категоричен бе държавният глава, който днес присъства на военно учение в авиобаза „Граф Игнатиево“. Не може хората с пълни шкафчета да канят за диалог хора с празни шкафчета.

Президентът коментира и поредния шпионски скандал между София и Москва. Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не трябва да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и необходими доказателства, за да бъдат минимализирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива, каза Радев.

Необходима е ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, продължи Радев. Трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел”, където има сериозно обвинение, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни безкомпромисни критерии към всичко, което уронва национална сигурност, подчерта президентът.

Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и т.н., продължи Радев.

За да има диалог, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно – разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата, категоричен бе президентът. Не може хората с пълни шкафчета да канят на диалог тези с празни, добави още Румен Радев, цитиран от БГНЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране