15.11.2018 | 0:01
Рахал отмени кастинга и се извини и изтри спорния тв клип
Причината е негативната обществена нагласа към рекламата на Университетската телевизия "Алма матер"

Директорът на Университетската телевизия „Алма матер“ Башар Рахал отмени кастинга за набиране на екип. „Поради негативната обществена нагласа отменям кастинга за неопределено време“, съобщи той във Фейсбук след като преди дни и клипът за кастинга, предизвикал реакции в социалните мрежи, бе изтрит.

Рахал обясни, че той е направил каквото е трябвало и се е извинил. Така телевизията ще продължи да работи както досега, а дали ще бъдат набирани студенти на по-късен етап, не е ясно. Рахал обясни, че е разочарован от реакцията на обществото и допълни, че в крайна сметка никъде в клипа не се говори за журналисти, а и в повечето телевизии така или иначе не работели само такива, така че не разбира защо хората от гилдията са се засегнали.

В предизвикалото скандал видео една от двете „главни роли“ играе именно Рахал, а подчинена му носи „кафенцето“ и „сметанката“. След множеството негативни коментари Рахал заяви, че „лоша реклама няма“, а клипът е пародия. Той допълни, че пошлостта на видеото е търсен ефект, а то изпълнило целта си, доколкото се заговорило за телевизията. По-рано тази седмица клипът, набиращ млади таланти за студентската телевизия, беше свален, заедно с него се отмени и кастингът във всички градове освен в София. Днес Башар Рахал съобщи, че всъщност кастинг няма да има изобщо, защото видеото е предизвикало лош отзвук.

„Журналистите се обидиха жестоко, въпреки че в кастинга дори не е ставало дума за журналисти. Кастингът беше за актьори, водещи, сценаристи и организатори. Всеки, който работил в телевизия, знае, че телевизия не се прави само от журналисти. В телевизията има всякакви хора. Най-малкото в ерата на Инстаграм и Фейсбук, в които всеки си прави селфита, за да стане известен, горе-долу сме искали да предизвикаме тази лека пародия да излезе по този начин със скеч от 90-те години. Той не бе разбран“, каза Рахал.

Според него покрай породилия се скандал са се изписали много неверни неща за телевизия „Алма матер“, но не било негова работа да защитава някого, а да си запази името, което било трудно в момента. „В един момент разбрах, че хората не са очаровани от нашата заигравка, затова и свалих клипа. Аз не искам да бъда дразнител в очите на хората. Явно всичко трябва да минава през академичния свят, да бъде одобрено. Пък аз смятах, че студентите са студенти, откъдето идва и моето възмущение, защото когато се опиташ да направиш нещо добро и искаш да стартираш нещо, изведнъж скачат 500 000 човека и казват „Не, ти си Сатана“. Аз повече от това да се извиня и да го сваля не мога да направя“, каза той.

Рахал обясни, че телевизия „Алма матер“ не е била телевизия преди. По думите му той е искал да направи нещо различно и хубаво, но може би е имало лоша проява на вкус от негова страна, правейки рекламата, набираща екип. Стана ясно, че покрай позициите и изказванията във връзка с клипа и телевизията договорът с външен продуцент бил замразен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране